Gratis webinar om håndtering af sygefravær

Dialog med medarbejderen er nøglen til som leder effektfuldt at håndtere sygefraværet.

Bliv klædt på til den gode sygefraværsdialog

Når en medarbejder melder sig syg – ikke mindst når det sker hyppigt – er der noget vitalt på spil for kollegerne, for medarbejderen selv og i virkeligheden også for organisationen. Hyppigt og drypvist fravær kan afspejle en mistrivsel, som lederen har ansvar for at håndtere, hvis det ikke skal komme til at påvirke både medarbejderen selv, medarbejderens kolleger og organisationens resultater. Hellere i går end i dag.

Dialog med medarbejderen er her nøglen til som leder effektfuldt at håndtere sygefraværet. En sådan dialog, der både skal være strukturerede og med empati, for at den syge medarbejders tilknytning til arbejdspladsen kan bevares. Sygefraværssamtalen kan være en svær disciplin som leder, men lederen kan i høj grad støttes, ved at det er nøje aftalt, hvornår lederen taler med syge medarbejdere, og ved at samtalen har en klar og for begge parter kendt agenda.

På baggrund af god ledelseslitteratur og praksis vil vi i dette webinar dykke ned i brugbare veje til at håndtere sygefravær gennem dialog med åbenhed og empati, og hvordan man skaber rammerne for gode sygefraværsdialoger. Vi vil også her dokumentere det store potentiale, der ligger i sådanne dialoger.

Vi viser også, hvordan Musskema.dk kan understøtte god løbende sygefraværshåndtering ved hjælp af vores sygefravær-dialogmodul. 

Pris: GRATIS (husk at melde afbud, hvis du bliver forhindret)

Tid og sted: Onsdag d. 23. juni kl. 9.00-10.30 på Zoom 

Oplægsholder:

Joachim Langagergaard

Partner og direktør i Musskema.dk
Cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet

Joachim_L1_beskåret-1

Med mere end 20 års ledererfaring hos blandt andet Berlingske Medier har Joachim Langagergaard indgående kendskab til daglig ledelse af medarbejdere. Denne erfaring er koblet sammen med solide ledelsesteorier på området og en anerkendende tilgang til medarbejderudvikling.

Poul Langagergaard

CEO og partner i Musskema.dk,
Cand. theol. fra Aarhus Universitet 

Poul

Poul har arbejdet med ledelse siden 1976 i stillinger som topchef, personalechef, IT- og kommunikationschef m.m. i både privat og offentligt regi. I tidens løb har Poul undervist hundredevis af ledere om brugen af Musskema.dk og ledelse generelt.